Vesiosuuskunta, vesiperät ja tutustumisen vaikeus.

September 28, 2017

Niin oli keväisen paahtava ilma, kun paloaseman tiloissa pidettiin puheita puolesta ja vastaan. Muutamat tunteella, toiset aatteella. Lopulta jäljelle jäi työryhmä, sekä myyntimies. 

Neljä entuudestaan toisilleen tuntematonta henkilöä ottivat tehtäväkseen parantaa ympäristönsä hyvinvointia ja samassa tuoda alueelle vettä, suoraan hanasta. – Samalla kuljettaen likaveden asianmukaiseen jälkikäsittelyyn 

 

Alkutaival meni hieman sormi suussa ja välillä raavittiin takaraivoa, taisteltiin huhuja vastaan ja koitettiin keksiä paras mahdollinen tapa tavoittaa maanomistajat, jotka saattavat olla mökeillään vain yhden viikon vuodesta, muutoin saattavat asua vaikka ulkomailla. Huolimatta kaikista haasteista, alettiin alueen postilaatikoihin ja ilmoitustauluille jakamaan sanaa. Ajatuksia kehityksestä, ajatuksia tulevaisuudesta ja omat lehmämme näissä ojissa ovat mukana kyllä. 

 

 


Kuukausia myöhemmin istun syys-iltana avovaimoni omistaman vanhan talon katolla puhdistamassa räystäitä saapuneen syksyn pudottamista lehdistä.  Pysähdyn katsomaan ylitseni lentävää lintuparvea. Aurinko on laskemassa mailleen järven toisella puolella.  – Tästä tulee kotini. 

Siinä siis minun taka-ajatukseni. Tahdon muuttaa Kirkkonummelle. Kylämainen maisema, mukavat, toisistaan hyvinkin paljon poikkeavat ihmiset ja oma rauha. Niitä kohti, ja niiden puolesta minä tätä teen. 
Työni on kaupungissa, monet ystäväni myös, mutta koti on siellä, missä sydän on. Minun sydämeni jäi Pähkinänkuoren tilalle, Heparin rantaan.  

Monille muille vesiosuuskunta tarkoittaa mukavuutta, minulle se on tapa tutustua alueen ihmisiin. Ympärivuotiset asukkaat, sekä mökkiläiset ovat ottaneet minut lämmöllä vastaan ja olen kohdannut monia mukavia ihmisiä, kun postilaatikoihin olen tiedotteita jakanut. 
Kiitos kaikille, jotka olette auttaneet minua ja meitä muita hankkeemme aikana. Tulemme tarvitsemaan vielä paljon apua, tulemme nauramaan monet naurut ja itkemään monet itkut, mutta mitäpä ei ihminen omiensa puolesta tekisi? 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
© 2019 Kylmälän vesiosuuskunta 
Y-Tunnus: 2976689-4